Theatergroep Duinart speelde 'Ik ben gek, jij bent gek'    (2003)

     
 

Misschien herinnert u zich ook nog het stuk wat in 2003 gedraaid heeft. Deze voorstelling ging op 23 mei 2003 in première en hebben we uiteindelijk 16 keer met groot succes gespeeld. We hebben een flink aantal voorstellingen voor brugklassen gespeeld en ook in Clinge was men razend enthousiast. Van deze voorstelling is een DVD gemaakt.

De voorstelling was ontstaan uit improvisaties, die de spelers en Peter Adriaanse daarna met elkaar in een paar maanden hadden uitgewerkt. Het ging over liefde. Is alles wel zo gewoon als het lijkt of wordt je teruggefloten op het ultieme moment? Is taal wel zo belangrijk of kan je prima zonder?

 

Klik hier voor een aantal foto's uit de voorstelling

 

Wie ben ik, wie ben jij? Je moet normaal doen net als zij , maar wat is normaal?

Ben ik nou gek of jij?

Eigen beleving, eigen kijk naar de wereld hebben een basis gelegd voor deze voorstelling. Niet allemaal gesneden koek en soms wat confronterend.

Een voorstelling die vooral over mensen met een verstandelijke beperking gaat .

 

Toen we in de stad schoenen(hoge hakken) kochten voor de voorstelling zei een mevrouw:”Mijnheer, u moest u diep schamen om deze kinderen op zulke schoenen te laten lopen”. Fleur keek omhoog en antwoordde:”Dat mens is niet normaal hoor, dat moet ik toch zelf weten”. Waarna  een ontzettende lachbui volgde. De dame in kwestie liep boos weg. Fleur en haar collega’s pasten verder vrolijk schoenen en dachten:”Wie is er nu eigenlijk gek”!

 

Spelers:     Sipke de Vries, Amber Adriaanse, Öskan Özturk, Maja van Ballegooijen, Ruben Lebon, Fleur Riekwel, Jolanda Westveer en Natasja Hoefkens

 

Tekst en Regie:  Peter Adriaanse   

Kleding: Sitah Lampert,  Andrea van Velsen        

Décor: Gerard van der Bliek       

Schilderijen: Gilmar van de Reest       

Haarwerk :  Andrea van Velsen        

Muziek: Léjon van Es       

Licht en geluid : Martijn Adriaanse       

Fotografie: Marja Bimmel        

       

terug naar gespeelde stukken