Theatergroep Duinart speelde 'De Sneeuwkoningin'    (2002)

 

Na het succes van 'George' kwam de theatergroep Duinart met een nieuwe voorstelling 'De Sneeuwkoningin', naar het sprookje van Hans Christian Andersen. Een echt wintersprookje in Dickensstijl.

 

Het verhaal:

Lang geleden maakte de Duivel een bijzondere spiegel. Als je er in keek zag je alleen maar lelijke dingen. Maar de spiegel barstte in duizenden stukjes die allemaal op de aarde vielen. En soms prikte iemand zich aan zo'n stukje en vond dan voortaan alles lelijk. Dat gebeurt ook met Kay, die stukjes van de spiegel in zijn oog en hart krijgt. Hij krijgt het steeds kouder en wil niemand meer kennen. Zelfs zijn beste vriendin Gerda niet. Op een gure avond, als Kay het niet meer ziet zitten, hoort hij het mysterieuze gezang van de Sneeuwkoningin. Hij gaat met haar mee in de hoop alles te vergeten. Na zijn vertrek is Gerda ten einde raad. Ze moet Kay zien te vinden. Met de hulp van de dorpelingen, een roversbende en een pratend rendier komt ze uiteindelijk aan op de Noordpool. Hier staat het IJskasteel waar de Sneeuwkoningin haar bevroren mensenkinderen bewaart. Ook Kay is ergens in het kasteel en de Sneeuwkoningin is niet van plan hem zo maar te laten gaan......

 

Kijk hier voor foto's van "De Sneeuwkoningin"

 

Deze voorstelling werd, evenals de productie 'George', door de spelers van Duinart gespeeld met medewerking van vele anderen uit het theatercircuit binnen Zeeland.

 

Regie: Peter Adriaanse

 

 

 

 
     

    terug naar gespeelde stukken